Manifest | Som Castelldefels

Som Castelldefels, som la ciutat que avança

Fa quatre anys la gent de Castelldefels Sí Pot / Sí Puede (CSPOT) vam presentar un programa humil i voluntariós, fet per veïns i veïnes de Castelldefels sense cap càrrec polític, tal vegada inexperts però totalment carregats d’il·lusió, hereus de l’esperit del 15M. Plegades, preteníem donar-li un tomb a la ciutat i marcar una nova manera de fer política que volíem que fos més participativa, més sensible a les necessitats de la gent, menys freda i distant, més propera i més transparent. Volíem acabar amb els mals vicis de la tradicional opacitat en la gestió municipal que van evidenciar-se quan va esclatar la crisi. Eren els anys dels escàndols de corrupció urbanística i els rescats bancaris.

Durant aquest temps, hem format part d’un govern plural i col·legiat, i ara podem dir, convençuts, que, a més de la il·lusió, tenim també l’experiència i la capacitat de govern per liderar un projecte nou de ciutat per a Castelldefels. Ho hem demostrat sabent treballar en equip amb els nostres socis i portant endavant, amb gran èxit i eficacia contrastada, les àrees que vam assumir: serveis socials i dependència, igualtat, salut i consum, i nova ciutadania. I això que vam haver de sotmetre’ns tots a les limitacions pressupostàries del sostre de despesa arbitràriament imposat per l’Estat. Ens hem trobat problemes que no havíem previst, sí; però res d’això ens ha fet defallir, ans al contrari, ens ha servit d’esperó per seguir imprimint el tomb a la ciutat amb més força que mai, amb un equip renovat, divers i ara reforçat, confluint amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya. Ara CSPOT avança, ara Som Castelldefels; perquè ara tenim l’experiència i, sabent que encara queda molt per fer, ens proposem treballar amb la màxima autonomia, més forts, per fer possible la ciutat que volem.

Una ciutat saludable i segura: perquè ens mereixem una ciutat neta, il·luminada, viva, alegre. Una ciutat per viure-hi agust i amb comoditat. Que fugi dels incívics models d’oci nocturn de borratxera que l’anterior govern de dretes va consentir i promoure.

Una ciutat integrada: perquè volem una ciutat connectada al món i als municipis veïns. Una ciutat que integri i connecti a totes les persones sense distincions, a tots els barris, les cultures que hi conviuen, les associacions, el seu comerç i les empreses.

Una ciutat compromesa: per tenir sempre presents les necessitats dels veïns i veïnes, en habitatge, mobilitat, urbanisme. Escoltant sempre a la gent i fent-la partícip de les decisions més importants. Compromesa també amb el medi ambient i amb els drets i llibertats cíviques i democràtiques, així com amb la joventut, la igualtat de gènere, els drets dels animals, el desenvolupament i la cultura.

Una ciutat avançada: per una ciutat capdavantera i moderna, innovadora i intel·ligent, un Castelldefels que es guanyi la imatge que es mereix com a lloc de promoció del coneixement, la recerca i l’avenç tecnològic. En definitiva, una ciutat del segle XXI.

Perquè tenim projecte i perquè tenim les ganes, les capacitats, l’autonomia i l’experiència. Perquè volem traslladar la manera de fer, compromesa i eficaç de les regidories que hem gestionat a més àrees de govern. Per tot això, fem aquesta crida a sumar més gent al projecte, a enriquir-lo, a ajudar-nos a difondre’l i ampliar-lo amb persones i idees diverses i amb noves propostes. Us esperem.

Perquè Som Castelldefels vol ser la candidatura per a una ciutat que avança.

Som Castelldefels

Troba'ns a:

El nostre feed d'Instagram

Instagram Feed Not found Please enter valid Access Token.(Enter Access Token)

Copyright © 2019 Som Castelldefels. Tots els drets reservats.